Jól vizsgázott Kuka Berci

Kuka Berci látogatása népszerűnek bizonyult a kicsik körében, az ifjú környezetvédők öt próbán bizonyíthattak a Bercsényi ligetben.                                                         

A Győri Hulladékgazdálkodási Kft., a GYŐR-SZOL Zrt., valamint a Győr+ Média közös akciója a 8. Győrkőcfesztiválon mutatkozott be az elmúlt hétvégén. A kampány központi figurája Kuka Berci, egy bájos erdei manó, akinek lakóhelyét elöntötte a szemét, ezért döntött úgy, hogy bejön a városba és kideríti mi történt.

Látogatása népszerűnek bizonyult a kicsik körében, az ifjú környezetvédők öt próbán bizonyíthattak a Bercsényi ligetben. Az együttműködő partnerek ötletüket több hónapos előkészítés után ismertették meg a nagyközönséggel. „A fesztiválon elsősorban a gyerekeket szólítottuk meg, de öröm számunkra, hogy nagyon sok felnőtt érdeklődött standunknál. A hozzánk érkezőknek öt feladatot kellett teljesíteniük, melyek sikeres végrehajtása után pecsétet kaptak az úti okmányukba. Az úti okmányból, illetve a hozzá tartozó oklevélből közel ezret adtunk ki a két napos fesztivál ideje alatt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy közel ezren végigcsinálták a feladatokat, de nyilván ennél jóval többen voltak azok, akik csak benéztek hozzánk” – nyilatkozta Ozsvárt Tamás, a GYŐR-SZOL Zrt. vállalati kommunikációs menedzsere.

A pecsét és az oklevél mellé természetesen ajándék is járt, Kuka Berci kincsestárában sok meglepetés lapult, így az ifjú környezetvédők nemcsak élményekkel, de maradandó kincsekkel távozhattak a zöld standtól.

„Igyekszünk a zugszemét problémájára ráirányítani a lakosság figyelmét. Továbbá szükség van arra, hogy a meglévő hulladékgazdálkodási rendszert, vagyis a hulladék feldolgozásának illetve elhelyezésének a rendszereit megfelelően használjuk. Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi időszakban a szelektív gyűjtő szigetek, valamint az erdők, és az utak mellé egyre több lom, háztartási szemét kerül, erre pedig megoldást kell találni. Az összefogás, és a nagyobb odafigyelés segíthet” – magyarázta a kampány célját Ozsvárt Tamás.

Kuka Bercivel és barátaival hamarosan újra találkozhat a nagyközönség, a rövid nyári szünet után különböző eseményeken, és az ötletgazdák saját rendezvényein is feltűnik majd a kedves kabala.

/Csapucha Adrienn/