Kihelyezett hulladékgyűjtő pont a Belvárosban

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy május 14-én, szombaton kihelyezett hulladékgyűjtő pontot üzemeltet a Belvárosban.                                        

 

A GYHG Nonprofit Kft. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, önkormányzati képviselő és Fekete Dávid alpolgármester, önkormányzati képviselő kérésére és támogatásával a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékok elhelyezésére gyűjtőpontot üzemeltet egyszeri alkalommal. Az esemény május 14-én szombaton, 8 és 16 óra között lesz Győrben, a NYME Apáczai Csere János kar épületének udvarán. (Cím: Győr, Liszt Ferenc u. 42. Bejárat a Schwarzenberg utca felől.)

 

A hulladékok átvételére kizárólag a gyűjtőhelyen van lehetőség. Elhelyezhető itt: elektronikai, fém, műanyag, nyesedék, építési törmelék, csomagolóanyagok, bútorok, berendezési tárgyak, stb. Veszélyes hulladékot a kihelyezett gyűjtőponton nem lehet leadni, a veszélyes anyagokat az állandó helyszíneken működő hulladékudvarokban fogadják be.

 

A hulladék lerakására a győri lakosok, a Győrben szemétszállítási díjat fizetők jogosultak. Jogosultságukat igazolhatják a hulladékszállítási díj befizetéséről szóló számlával, akiknek pedig ilyen nincs – mert a társasház közösen fizet -, a korábban kiadott Győr Kártyával vagy lakcímkártyával illetve személyigazolvánnyal érkezzenek.

 

A kihelyezett szelektív hulladékgyűjtés a rendőrség és a közterület felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik.