Duplázó hulladékudvarok

Idén már második alkalommal lesz kihelyezett hulladékudvar Adyvárosban és Marcalváros I-en októberben.                                                

Idén már másodszor lesz lehetőségük az adyvárosiaknak elhelyezni a háztartásban feleslegessé vált holmikat szombaton a kihelyezett hulladékudvarban. Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezte, hogy a tavaszi után ősszel is tegye lehetővé ezt számukra a GYHG Nonprofit Kft., s a tervet Gancz Tamás, a terület másik képviselője is támogatta. A korábbi időszakokban népszerűek voltak az itt kihelyezett hulladékudvarok, amelyeket a lakhelye közelében kereshet fel mindenki, akinek esetleg gondot okoz a távolabbi szállítás, vagy egyszerűen csak szeretne élni ezzel a kényelmi szolgáltatással.

A gyűjtőpont október 3-án, szombaton reggel 8 órától 17 óráig lesz nyitva a Graboplast-sátor melletti sportpályán (Szigethy Attila út és Ifjúság körút sarok). Elhelyezhetők itt elektronikai, fém, papír, műanyag hulladékok, nyesedék, építési törmelék, csomagoló anyagok, bútorok, berendezési tárgyak - a veszélyes hulladéknak számító anyagok kivételével.

A hulladék lerakására a győri lakosok, a Győrben szemétszállítási díjat fizetők jogosultak. Jogosultságukat igazolhatják a hulladékszállítási díj befizetéséről szóló számlával, akiknek pedig ilyen nincs – mert a társasház közösen fizet -, az a korábban kiadott Győr Kártyával vagy lakcímkártyával illetve személyigazolvánnyal érkezzen.

A következő szombaton, október 10-én Marcalváros I.-en működik majd kihelyezett hulladékudvar, ahol ebben az évben szintén másodszor, az előbbi feltételek szerint lehet elhelyezni a felesleges lomokat.