Kihelyezett szelektív hulladékgyűjtés Pinnyéden és Sziget-Újvárosban

A szolgáltató tájékoztatja a lakosságot, hogy június 3-án Pinnyéden, június 4-én pedig Sziget-Újvárosban üzemeltet kihelyezett hulladékgyűjtő pontot.

 

A GYHG Nonprofit Kft. Fekete Dávid alpolgármester, önkormányzati képviselő és Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő kérésére és támogatásával a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékok elhelyezésére gyűjtőpontot üzemeltet egyszeri alkalommal. A hulladékok átvételére kizárólag a gyűjtőhelyen van lehetőség.

 

Június 3-án, pénteken 13 és 17 óra között Pinnyéden, a Pinnyédi Művelődési Ház mögött lesz az esemény.

 

Június 4-én, szombaton 8 és 16 óra között  Sziget-Újvárosban a Bercsényi Miklós Szakközépiskolával szembeni aszfaltos sportpályán működik a szelektív hulladékgyűjtés.

 

Elhelyezhető itt: elektronikai, fém, műanyag, nyesedék, építési törmelék, csomagolóanyagok, bútorok, berendezési tárgyak, stb. Veszélyes hulladékot a kihelyezett gyűjtőponton nem lehet leadni, a veszélyes anyagokat az állandó helyszíneken működő hulladékudvarokban fogadják be.

 

A hulladék lerakására a győri lakosok, a Győrben szemétszállítási díjat fizetők jogosultak. Jogosultságukat igazolhatják a hulladékszállítási díj befizetéséről szóló számlával, akiknek pedig ilyen nincs – mert a társasház közösen fizet -, a korábban kiadott Győr Kártyával vagy lakcímkártyával illetve személyigazolvánnyal érkezzenek.

 

A kihelyezett szelektív hulladékgyűjtés a rendőrség és a közterület felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik.