Hulladékudvarok Gyirmóton és Ménfőcsanakon

A korábban elindított kezdeményezés folytatásaként ismét kihelyezett hulladékudvart működtet a hét végén a GYHG Kft.                                                      

Ezen a hétvégén a városrészek önkormányzati képviselőivel, Takács Tímeával és Szabó Jenővel együttműködve Ménfőcsanakon és Gyirmóton állít fel gyűjtőpontot a szolgáltató.


Gyirmóton szeptember 19-én, pénteken 12 és 19 óra között a Zúgó park melletti murvás parkolóban helyezhetik el a lakók feleslegessé vált holmijukat.


Ménfőcsanakon a kihelyezett hulladékudvar szeptember 20-án, szombaton 8 és 18 óra között üzemel a Vasútállomás melletti rakodó téren, a Lavill telephellyel szemben.


Mindkét gyűjtőhelyre igaz, hogy veszélyes hulladéknak számító anyagokat nem lehet elhelyezni, erre az állandó helyen működő hulladékudvarokban van lehetőség.


Az elektronikai, fém, papír, műanyag hulladékokat, nyesedéket, építési törmeléket, csomagoló anyagokat, bútorokat, berendezési tárgyakat a hulladékudvarokra vonatkozó szabályok szerint, szétválogatva veszik át a GYHG Kft. munkatársai.


A hulladék lerakására a győri lakosok, a Győrben szemétszállítási díjat fizetők jogosultak. Jogosultságukat igazolhatják a hulladékszállítási díj befizetéséről szóló számlával. Azok, akiknek ilyen nincs, mert a társasházuk közösen fizet, a korábban kiadott Győr Kártyával vagy lakcímkártyával illetve személyigazolvánnyal érkezzenek.


A lomtalanítás mindkét helyszínen a rendőrség és a közterület-felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik.