Kuka Berci bemutatkozik a Győrkőcfesztiválon!

Mindenkit szeretettel vár Kuka Berci a Győrkőcfesztiválon, az Öko-ligetnek helyt adó Bercsényi-ligetben!                                                                       

Az elmúlt időszakban fokozottan jelenik meg Győrben az illegálisan lerakott hulladék a közterületeken.  Jellemzően a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre kerül oda nem való háztartási szemét és lom, illetve a zöldterületeken, beépítetlen telkeken, az utak mellett tűnik fel az illegálisan lerakott szemét.


A Győr-Szol Zrt. és a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel együttműködve több hónapja rendszeresen figyeli a kritikus helyszíneket, s az összehangolt munka eredményképpen több alkalommal sikerül a szabályszegőket tetten érni, ellenük eljárást indítani.


Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester a tájékoztatón elmondta: a szabálysértők szankcionálása mellett azonban szükség van a lakossági szemléletformálásra, a szelektív hulladékgyűjtés, a lakókörnyezet védelmének hangsúlyozására is. Ezért a tulajdonos önkormányzat örömmel támogatja a Győr-Szol Zrt., a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Győr+ Média Zrt. közös kampányát, melynek célja, hogy a tájékoztatás erősítésével, a figyelemfelhívás fokozásával enyhüljön a zugszemét elhelyezésének problémája.


Az alpolgármester szerint közös cél, hogy csökkenjen a zugszemét mennyisége a városban és a város környéki zöldterületeken, szelektív hulladékgyűjtőket mindenki rendeltetésszerű használja, a hulladékudvarok adta lehetőségekkel minél többen és tudatosan éljenek.


Kövecses Péter, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője elmondta: a hulladékszállítást végző társaság akkor tudja eredményesen és hatékonyan végezni feladatát, ha a szabályok ismeretében és azok betartásával ebben közreműködnek az ügyfelek is. Közös érdek, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket szabálytalanul használók ne hátráltassák a munkát, ne okozzanak felesleges többletkiadást és munkát a szolgáltatónak. Be kell mutatni a hulladékgyűjtési rendszer felhasználói oldalának is, hogy a felelős, környezettudatos gondolkodás és cselekvés nem csak óvja a környezetet, de megtakarítást is hozhat az egyes felhasználóknak vagy felhasználói közösségeknek.


A kampány kidolgozásában főszerepet vállaló Győr+ Média Zrt. képviseletében Kiss Máté Noémi  hozzátette: a kampány több hónapon át tart majd, számos rendezvényhez kapcsolódóan és önálló aktivitásokon keresztül igyekeznek a szervezők az előbb említett gondolatokat minden korosztály számára a neki megfelelő eszközökkel eljuttatni. A gyerekekhez, a fiatalokhoz, az ő szüleikhez és a szelektív gyűjtéssel főként az utóbbi években ismerkedő idősekhez egyaránt szólnak majd az üzenetek.


Ozsvárt Tamástól, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk: az akciósorozat központi figurája Kuka Berci. Kuka Berci történetével, küldetésével a közvélemény az idei Győrkőc fesztiválon ismerkedhet meg. A figura az Öko-ligetben várja az érdeklődőket, akik nem csak azt tudhatják meg, Berci hogyan és miért került a városba, de közös játékban is részt vehetnek. Segíthetik Kuka Berci küldetésének sikerét és a játékos megmérettetések teljesítésével ajándékokhoz is juthatnak.


5 feladatot kell a gyerekeknek megoldaniuk, minden állomáson pecsétet kapnak. Az 5 pecsétért Kuka Bercis ajándékot választhatnak maguknak
A Győr+Rádió élő helyszíni kívánságműsorral jelentkezik a helyszínről


Mindenkit szeretettel vár Kuka Berci a Győrkőcfesztiválon, az Öko-ligetnek helyt adó Bercsényi-ligetben!