Megoldás, ha megtelik a hulladékudvar

Amennyiben bármelyik győri hulladékudvarban kapacitás hiánya miatt nem helyezhető el valamelyik hulladékfajta, a sashegyi hulladékudvar befogadja azt.

 

Egyre népszerűbbek Győrben a hulladékudvarok, s különösen a tavaszi-nyári időszakokban veszik igénybe sokan a hulladékgazdálkodási társulás ezen szolgáltatását. Bizonyítja ezt többek között az is, hogy az üzemeltető tapasztalatai alapján a közelmúltban egyes helyeken alkalmanként – főként a hét utolsó két napján – kialakulhatott olyan helyzet, amikor a hulladékudvarba késő délután vagy a zárás előtt érkező ügyfél a konténer telítettsége miatt nem tudott egy-egy féle hulladékot lerakni. Ennek oka, hogy az említett hétvégi időszakban, a zárás előtt nem sokkal már nincsen lehetőség üres konténer kiszállítására. Ezekben az esetekben a hulladékudvar felügyelője másik, nyitva tartó telephelyre irányítja az ügyfeleket, ám egyszer-egyszer volt példa rá, hogy Győrben egyetlen udvar sem tudta már fogadni az adott hulladékfajtát.

 

A problémát érzékelve, a köztisztaság általános fenntartása és a zugszemetelés megelőzése érdekében a GYHG Nonprofit Kft. vállalja, hogy amennyiben bármelyik győri hulladékudvarban kapacitás hiánya miatt nem helyezhető el valamelyik hulladékfajta, akkor azt a közszolgáltató a sashegyi hulladékudvarban befogadja, annak szokásos nyitva tartási idejében, így szombaton és vasárnap is, természetesen az általános lerakási előírások betartásával. Az intézkedés célja, hogy senkinek ne kelljen hazavinnie a már összegyűjtött és a hulladékudvarba vitt lomot, műanyag, papír, üveg, fém és textil hulladékot, fás szárú kerti nyesedéket, építési törmeléket, autógumit, és étolajat, mert a sashegyi hulladékudvarban mindenképpen elhelyezheti.

 

A GYHG Nonprofit Kft. üzemeltetésében Győrben összesen hét helyen, Sashegyen, a Pápai úton, a Reptéri úton, a Homoksori úton, a Nép utcában, az Ötház utcában és a Szitásdomb utcában működnek hulladékudvarok. A létesítményekben a jogosultság igazolása után a szelektivitás szabályait betartva térítésmentesen és környezetbarát módon lehet elhelyezni a háztartásokban összegyűlő hulladékokat.

 

A hulladékudvarok érvényes nyári nyitvatartási rendje pdf formátumban ide kattintva letölthető.