Szelektív szigetek fertőtlenítése

A GYHG Nonprofit Kft. dolgozói valamennyi győri szelektív hulladékgyűjtő sziget minden konténerét vegyszeres keverékkel tisztítják meg.

                                                                                          

 

A GYHG Nonprofit Kft. a közegészségügyi vészhelyzetre való tekintettel megkezdte Győrben a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található edények külső fertőtlenítését. A szolgáltató munkatársai város területén található valamennyi gyűjtőt rendszeresen fogják tisztítani.  

 

Győr önkormányzatának kezdeményezésére, a Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester egyeztetésén született döntés értelmében a GYŐR-SZOL Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának munkatársai már az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta fokozott figyelmet fordítanak a közterületek takarítására. A munka része valamennyi városrészben a nagy forgalmú területek fertőtlenítő tisztítása. A GYŐR-SZOL dolgozói takarítják a lakóterületeken lévő buszvárókat, a kerékpártárolókat, hulladékgyűjtő edényeket, padokat, utcabútorokat, járófelületeket.

 

A fertőtlenítési munkába bekapcsolódott a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. is. A GYHG dolgozói valamennyi győri szelektív hulladékgyűjtő sziget minden konténerét a közegészségügyi hatóság által ajánlott vegyszeres keverékkel tisztítják meg. A munkát speciális gépjárműre szerelt, magas nyomású eszközzel végzik. A város területén 164 szelektív sziget, azokon összesen mintegy 700 hulladékgyűjtő edény található, az összes tartály fertőtlenítése 2-3 nap alatt megtörténik.

 

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényzetének fertőtlenítését a jövőben rendszeresen végzik, mindaddig, amíg a közegészségügyi helyzet ezt megkívánja.