Újra átveszik a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékot

A veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok 2019. február 1-től ismét elhelyezhetőek a hulladékudvarokban.

                                                                                                                                           

 

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok 2019. február 1-től ismét elhelyezhetőek a szolgáltatási területen működő hulladékudvarokban.

 

A háztartásokban összegyűlő veszélyes hulladékok – pl.: veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok, festékes dobozok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, elektronikai hulladékok, fáradt olaj, étolaj – elhelyezésére a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetéséről szóló számla és a lakcímkártya bemutatását követően a hulladékudvarokban van lehetőség.

 

A veszélyes hulladékok közül mennyiségi korlátozással helyezhető el az elem, az akkumulátor, az elektronikai hulladék, a festékes és vegyszeres göngyöleg alkalmanként összesen 50 kg, de évente legfeljebb összesen 150 kg, a fáradt olaj hulladékból havonta 4 liter, de évente legfeljebb 8 liter, illetve a használt étolaj és zsír hulladékból havonta 5 liter, de évente legfeljebb összesen 60 liter mennyiségben.

 

Az udvarra érkező beszállítót a hulladékudvari felügyelő fogadja és a hulladék szemrevételezése után tájékoztatja az ügyfelet a hulladékok elhelyezésének módjáról, azaz, hogy az adott típusú hulladékot melyik hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyeznie. A számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzítésre kerülnek a beszállításhoz kapcsolódóan az alábbiak:

- a beszállításra jogosult neve, címe, ügyfélkódja;

- a beszállító neve, címe, gépjármű rendszáma;

- a beszállított hulladék azonosító száma és a beszállított hulladék mennyisége.