Véget ér a zártkerti hulladékszállítás

 

 

Október elsején hivatalosan véget ért a zárt kerti hulladékok elszállításának időszaka.                                                                                                                                                          

Mivel ez a határnap idén a hét közepére esik, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. október 6-án, hétfőn még elszállítja a hulladékot az ideiglenes szolgáltatási területen lévő ingatlanoktól. A Fehérvári úti kertek esetében a kihelyezett hulladékgyűjtő edények ürítését ettől eltér, itt a vegyes hulladék szállítás utolsó gyűjtési napja november 1. szombat.


Mint ismeretes, Győrben helyi önkormányzati rendelet szabályozza a lakossági közszolgáltatási hulladékszállítás rendjét. Ennek értelmében április 1-je és szeptember 30-a között a város közigazgatási területén belül, a zártkerti besorolásba eső ingatlanok esetében GYHG szervezett, rendszeres hulladékszállítást biztosít az említett időszakban. Így október elsejétől a zártkerti hulladékszállítás szünetel, az utolsó zártkerti zsákos szemétszállítás október 6-án, hétfőn lesz, utána a jogszabályi előírásoknak megfelelően április elején jelennek meg újra a kukásautók a rendeletben szereplő hétvégi házas övezetekben.


A Győr, Fehérvári úti kertek esetében a kihelyezett hulladékgyűjtő edények ürítését ettől eltérően november 1.-ig biztosítja a társaság, tehát a vegyes hulladék szállítás utolsó gyűjtési napja november 1. szombat. Amennyiben valamely ingatlantulajdonosnál a téli időszakban november 1. után is igényként jelentkezik a hulladék elhelyezése úgy, ezen szándékát a GYHG felé írásban kell jeleznie. Levélcím: GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 9002 Győr, Pf.: 78., e-mail cím: info@gyhg.hu.