Véget ér a zártkerti hulladékszállítás

A GYHG Nonprofit Kft. október 3-án, hétfőn szállítja el utoljára a hulladékot az ideiglenes szolgáltatási területen lévő ingatlanoktól.                   

 

Október elsején hivatalosan véget ért a zárt kerti hulladékok elszállításának időszaka. Mivel ez a határnap idén a hétvégére esik, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. október 3-án, hétfőn szállítja el utoljára a hulladékot az ideiglenes szolgáltatási területen lévő ingatlanoktól. Az általános szabálytól eltérően a szállítás utolsó gyűjtési napja Győrszentivánon október 4-e, Sáráspusztán október 6-a. A Fehérvári úti kertek esetében a vegyes hulladék szállítás utolsó gyűjtési napja október 8-a.

 

Mint ismeretes, Győrben helyi önkormányzati rendelet szabályozza a lakossági közszolgáltatási hulladékszállítás rendjét. Ennek értelmében április 1-je és szeptember 30-a között a város közigazgatási területén belül, a zártkerti besorolásba eső ingatlanok esetében a GYHG szervezett, rendszeres hulladékszállítást biztosít az említett időszakban. Így október elsejétől a zártkerti hulladékszállítás szünetel, a jogszabályi előírásoknak megfelelően április elején jelennek meg újra a kukásautók a rendeletben szereplő hétvégi házas övezetekben.

 

A közszolgáltatási tevékenység kiegészítéseképpen a GYHG Nonprofit Kft. október 3-a és december 31-e között lehetővé teszi a társaság logójával ellátott, 60 liter hulladék elhelyezésére alkalmas zsákok vásárlását, amelyekbe a lakosság által közterületen összegyűjtött fű, falevél, gally, zöldhulladék, valamint saját ingatlanon belüli nagyobb mennyiségű bio-, biológiailag lebomló hulladék elhelyezésére van lehetőség.

 

A zsákok 177 Ft+áfa/db áron vásárolhatóak meg a GYŐR-SZOL Zrt. és a GYHG Orgona úti (Győr, Orgona u. 10.) és Jókai úti (Győr, Jókai u. 7–9.) közös ügyfélszolgálati irodáiban. Családi házak esetén egyenként maximum 10, társasházak esetén maximum 20 zsák vásárolható.


A családi házas környezetben a zsákokat a barna, úgynevezett biokukák mellé kell kihelyezni, és a zsákokat a társaság a szokásos gyűjtési napokon szállítja el.

 

Társasházak esetében az összegyűjtés utáni elszállítási igényt a közös képviselőnek kell bejelentenie e-mailen (info@gyhg.hu), vagy a 96/50-50-50-es telefonszámon. Társasházak esetében az elszállítás pénteki napra kérhető.