Véget ért a zártkerti hulladékszállítás

Október elsején hivatalosan véget ért a zárt kerti hulladékok elszállításának időszaka Győrben.                                                                                                                                        

 

Október elsején hivatalosan véget ért a zárt kerti hulladékok elszállításának időszaka. Mivel ez a határnap idén a hét közepére esik, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. október 5-én, hétfőn még elszállította a hulladékot az ideiglenes szolgáltatási területen lévő ingatlanoktól.

 

Az általános szabálytól eltérően a szállítás utolsó gyűjtési napja Győrszentivánon október 6-a, Sáráspusztán október 8-a. A Fehérvári úti kertek esetében a vegyes hulladék szállítás utolsó gyűjtési napja november 7-e.

 

Mint ismeretes, Győrben helyi önkormányzati rendelet szabályozza a lakossági közszolgáltatási hulladékszállítás rendjét. Ennek értelmében április 1-je és szeptember 30-a között a város közigazgatási területén belül, a zártkerti besorolásba eső ingatlanok esetében GYHG szervezett, rendszeres hulladékszállítást biztosít az említett időszakban. Így október elsejétől a zártkerti hulladékszállítás szünetel, a jogszabályi előírásoknak megfelelően április elején jelennek meg újra a kukásautók a rendeletben szereplő hétvégi házas övezetekben.