Akadálymentesített weboldal
Navigáció kihagyása

Lakossági hulladékszállítási információk - Győr

Publikálva: 2023-06-28 Utolsó módosítás: 2024-04-19

A hulladékgazdálkodás rendszere a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szervezésében 2023. július 1-től megújul, az előttünk álló időszakban egyre nagyobb szerepet kap a hulladékok újrahasznosítása és a körforgásos gazdaság.

Győrben és térségében továbbra is a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. látja el a lakossági hulladékszállítási és hulladékgazdálkodási feladatokat. Győrben 2023. július 3-tól a hulladékszállítás napjában a lakosságnál és a közületeknél nem lesz változás, a kukákat ugyanazon a napon kell reggel hat órára kitenni ürítésre, mint ahogy eddig történt.

A 2024. január 1-től érvényes hulladéknaptár ide kattintva érhető el: 
Hulladéknaptár

Ugyancsak a megszokott helyeken és az eddig is alkalmazott ürítési gyakorisággal állnak rendelkezésre a városban a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, ahol a műanyag, papír, üveg és fém csomagolóanyagokat lehet díjmentesen, válogatva elhelyezni.

2023. július 3-tól Győrben heti 40 óráról heti 48 órára bővül a Pápai úti, a Nép utcai, a Szitásdomb úti, a Homoksori úti, Ötház úti és a Reptéri úti hulladékudvarok nyitva tartása, ezek a létesítmények a megszokott napokon 8 és 18 óra között, vasárnap 10 és 18 óra között lesznek látogathatók. A sashegyi hulladékudvar hétfőn és kedden 10 és 14 óra között, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között tart majd nyitva.

A hulladékudvarok új nyitvatartása:

A nyári nyitvatartás (április 1. és október 31. között érvényes) ide kattintva tölthető le.
A téli nyitvatartás (november 1. és március 31. között érvényes) ide kattintva tölthető le. 

Hulladékudvarok új nyitva tartása A hulladékudvarok 2023. július 3-tól továbbra is külön térítés nélkül, ezzel együtt a korábbiaknál kicsit nagyobb odafigyeléssel vehetőek igénybe a háztartásból származó hulladékok elhelyezésére. A hulladékudvarba beszállítani kívánt hulladékot az udvarban hulladék fajtánként mérlegelni szükséges, ezért kérjük, hogy a behozni kívánt anyagokat már válogatva, mérlegelhető formában hozza el a létesítménybe. Az ügyfelek folyamatos kiszolgálása érdekében a győri hulladékudvarokban egyszerre két beszállítást végző jármű tartózkodhat. A hulladékudvarba az utolsó beszállítás megkezdése zárás előtt húsz perccel lehetséges. A jogosultság igazolására magyarországi lakcímkártya szolgál. A hulladékudvarok továbbra is a lakosság kiszolgálására működnek, a hulladékudvarokban a jövőben is háztartási mennyiségben történik a befogadás.

A hulladékudvarok mennyiségi befogadási rendje ide kattintva érhető el:
Hulladékudvarok mennyiségi befogadási rendje

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a győri hulladékudvarokban plusz személyzetet alkalmaz a gördülékeny átállás érdekében, ugyanakkor a cég legjobb szándéka ellenére is előfordulhat, hogy a hulladékudvari beszállítás több időt vesz majd igénybe, mint korábban. A cég megköszöni az ügyfelek türelmét és megértését.

Az intézmények, közületek és cégek esetében, ha a kommunális hulladék mellett más típusú hulladék (pl.: lom, szelektíven válogatott csomagolási hulladék, zöldhulladék stb.) is keletkezik, a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. korábbi tájékoztatásának megfelelően regisztrációs kötelezettség van a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. rendszerében a www.mohu.hu weboldalon. A lakosságnak nem kell regisztrálnia.

Hello Győr weboldala