Akadálymentesített weboldal
Navigáció kihagyása

Hulladékudvarok

Publikálva: 2020-06-04 Utolsó módosítás: 2024-01-08

Lakossági tájékoztató

GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a háztartásokban leggyakrabban keletkező veszélyes - pl. veszélyes hulladékként kezelendő csomagolási hulladékok, festékes dobozok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, elektronikai hulladékok, fáradt olaj - és nem veszélyes - pl. csomagolási hulladék, lom stb. - hulladékok környezetbarát elhelyezésére a 112 települést magába foglaló hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység részeként térfigyelő kamerarendszerrel felszerelt hulladékudvarokat működtet. A hulladékudvarok a jogosultság igazolását követően külön térítés nélkül vehetőek igénybe.

Jogosultság igazolása a hulladékudvarok igénybevételéhez

A hulladékudvarok használatának igazolása magyarországi lakcímkártyával (annak hiányában tartózkodási engedély/kártya, hatósági bizonyítvány, regisztrációs igazolás vagy bejelentőlap) történik.

Hulladékbeszállítás menete

A hulladékudvarban kötelező a hulladékok elkülönített módon történő elhelyezése. Ennek biztosítása érdekében az udvarra érkező beszállítót a jogosultság igazolását követően a térmester fogadja, majd a hulladék szemrevételezése után hulladék fajtánként mérlegeli és  tájékoztatja az ügyfelet a hulladékok elhelyezésének módjáról, azaz, hogy az adott típusú hulladékot melyik hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyeznie.

A hulladékudvarokban kötelező a beszállítani kívánt hulladékokat hulladék fajtánként mérlegelni.

A hulladékudvari beszállításhoz kapcsolódóan az üzemeltető számítógépes nyilvántartási rendszerben rögzíti a beszállító nevét, címét, a jármű rendszámát, a beszállított hulladékok azonosító számát és a beszállított hulladékok mennyiségét.

A hulladékudvarok egységes házirendje ide kattintva tölthető le.

A hulladékudvarok nyitvatartása:

A téli nyitvatartás (november 1. és március 31. között érvényes) ide kattintva tölthető le. 
A nyári nyitvatartás (július 3. és október 31. között érvényes) ide kattintva tölthető le.

A hulladékudvarba az utolsó beszállítás zárás előtt 20 perccel történhet.

A hulladékudvarok nyitvatartását az udvar bejáratánál kihelyezett tábla is tartalmazza.


Hulladékudvarok mennyiségi befogadási rendje

A hulladékudvarokban kizárólag a lakossági eredetű, a háztartásokban összegyűlő hulladékok helyezhetőek el háztartási mennyiségben.

A hulladékudvarok mennyiségi befogadási rendje ide kattintva tölthető le.


Hulladékudvarok GPS koordinátái

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által működtetett hulladékudvarok GPS koordinátái ide kattintva tölthető le.

Győr-Sashegyi központi hulladékudvar a 9028 Győr, Külső Fehérvári út 1. címen található.


Hello Győr weboldala