Akadálymentesített weboldal
Navigáció kihagyása
Út főlé belógó faágak, Ifjuság körút 5

Zöldmetszés a kukásautók és a parkoló autók védelme érdekében Győrben az Ifjúság körúton

Publikálva: 2022-06-10 Utolsó módosítás: 2022-06-13

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kezdeményezésére, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetével egyeztetett módon a városi faállomány kezelőjeként a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága előre betervezett módon zöldmetszést végez Győrben az Ifjúság körúton.

A beavatkozást indokolja, hogy az út fölé nőtt ágak legalsó végei helyenként érintik az úton közlekedő kukásautók tetejét. A járművek felépítményének felső részén, az emelő és daru szerkezeten sérülékeny hidraulikacsövek találhatóak, amelyek leszakadásakor komoly anyagi kár keletkezik, a jármű kiesik a munkából, a hulladékszállítás napokig csúszhat, ezzel együtt a kifolyó hidraulika olaj szennyezi a környezetet, másrészt veszélyesek a leszakadó ágak az ott parkoló autókra is.

Az ilyen jellegű balesetek megelőzése érdekében a Győr-Szol Zrt. koordinálásában tervezetten 2022. június 13-tól az Ifjúság körúton kizárólag a legszükségesebb mértékben, több helyszínen megtörténik a szükséges beavatkozás. A darusautóról végzett munka helyenként és időszakosan járhat a forgalom korlátozásával, ugyanakkor a szakemberek a lehetőségeken belül mindent megtesznek annak érdekében, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják.

A feladatok elvégzése a reggeli csúcsforgalmat követően csak 8 órakor kezdődik.

A GYHG és a Győr-Szol Zrt. megköszöni a közlekedésben résztvevők türelmét és megértését.


Út főlé belógó faágak, Ifjuság körút 5

Út főlé belógó faágak, Ifjuság körút 29

Út főlé belógó faágak, Ifjuság körút 97

Hello Győr weboldala